OP6 -koulutus Mikkelissä

Mikkelin OP6 -koulutukseen osallistui 13 esikouluopettajaa. Koulutukset järjestettyyn kolmena iltapäivänä ja välissä oli yksi webinaari. Koulutuspäivät rakentuivat sen mukaan mitä osallistujat olivat ilmoittautumislomakkeella toivoneet.

Facebook haltuun

Ensimmäisenä iltapäivänä harjoiteltiin Facebookin käyttöä. Pääpaino oli sivujen ja ryhmien luomisessa ja ylläpidossa.  Samalla kertaa ryhmälle luotiin oma ryhmä, jossa jaettiin koulutukseen liittyviä asioita kuten oppimateriaalia, palautelomakkeita ja linkkejä.

Tähän osioon tein oppimateriaalin,
  • Facebook - ohjeita ja vinkkejä, 30 sivua. (PFF).
  • Ryhmä löytyy nimellä "Some hyötykäyttöön omassa työssä".

Webinaari: aiheena Creative Commons

Ensimmäisen ja toisen opetusiltapäivän välissä pidettiin webinaari, jonka aiheena oli Creative Commons. Webinaari pidettiin kaksi kertaa eli kello 10 ja kello 12, koska yhteistä aikaa oli vaikea löytää. Lisäksi webinaari tallennettiin.

Kuvat ja kuvankäsittely

Toisen koulutusiltapäivän aiheena oli kuvat ja kuvankäsittely.  Tähän tein seuraavat oppimateriaalit
Harjoittelimme kuvankaappausta Microsoftin omalla ohjelmalla. Kuvankäsittelyä harjoittelimme Paint -ohjelmalla. Suurin osa ajasta kului kuitenkin Photo Filtren toimintoihin tutustumiseen (esim. kasvojen sumentaminen).

Videoeditointi

Kolmannen koulutusiltapäivän aiheena olivat videot. Kokeilimme iPadilla kuvaamista ja videon tekoa iMovie -ohjelmalla. Kokeilimme myös videon leikkaamista MovieMaker -ohjelmalla. Tähän tein myös materiaalia.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oppimisanalytiikka opettajan työvälineeksi

Kielen opettajalle muutama vinkki...

Opettajat kertovat kehitystehtävästään: Kokemuksia Eliademyn käyttöönotosta