Open Päivitys: opastevideoita

Tietoteknologian ja verkkopalveluitten kanssa työskentelyyn liittyy paljon virtuaalisia reittejä, jotta asiat hoituvat. Meille kaikille on tuttua, kuinka kaupasta ostetaan ruokaa tai pankkiautomaatista nostetaan rahaa. Virtuaaliset toimintamallit vaativat oman totuttelunsa. Kun skeemat selkiytyvät, uudenkin palvelun kanssa selviää sujuvasti.

Tuotamme Open Päivitys -koulutuksen tueksi opasteita, sekä ruutukaappaussarjakuvina että videoina. Kokoamme opasteet tukipalveluun, josta ne löytyvät keskitetysti ja jäsennellysti. Tukipalvelumme on vasta rakenteilla, mutta opasteiden tarve tuli heti esille ensimmäisen koulutuspäivän jälkeen. Pyrimme linkittämään jo olemassa oleviin opasteisiin, mutta jos sopivia ei löydy, tuotamme joukiomme voimin.

Kas näin käy Gmailin edelleenlähetys toiseen sähköpostiin:


Kommentit

  1. Millä ohjelmalla olette ruudunkaappaukset tehneet?

    VastaaPoista
  2. Kiitos kysymästä. Näitä ruutukaappaussovelluksia löytyy nykyisin lukuisia. Tässä tapauksessa käytin Voila-ohjelmaa. Ääni tuli suoraan läppärin mikin kautta eli puhuin yhtä aikaa, kun näytin. Videon aloituskuvan olin raahannut selaimen toiseen välilehteen. Tallennuksen voi rajata halutulle alueelle, joten hiirellä liikuin välilehdeltä toiselle, kun vaihdoin aloituskuvasta kohdesivulle. Windows-koneilla olen käyttänyt BB FlashBack Expressin ilmaisversiota, jolla saa tehtyä samasta tallenteesta sekä flashin että avi-tiedoston.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oppimisanalytiikka opettajan työvälineeksi

Opettajat kertovat kehitystehtävästään: Kokemuksia Eliademyn käyttöönotosta

Kielen opettajalle muutama vinkki...