Open Päivitys -koulutus on laadukasta ja positiivisesti vaikuttavaa

Suomen eOppimiskeskuksen vetämä hankekonsortio on kouluttanut lähes 300 yleissivistävän ja ammatillisen puolen opettajaa Open Päivitys -kouluksissa 2011-2013 välisenä aikana. Lisäksi 118 oppilaitosjohdon edustajaa on hankeaikana osallistunut Oppilaitosjohdon LUOTI - Luotsaa tieto- ja viestintätekniikkaan -koulutuksiin.

Näiden koulutusten lisäksi hankkeen osallistujiin ovat kuuluneet myös ne sadat opettajat, jotka ovat toimineet vertaisohjaajina kollegoilleen tai kouluttautuneet vertaispäivittäjiksi.

Open Päivitys -koulutukset ovat saaneet hyvää palautetta kautta linjan: koulutukset ovat olleet oikea-aikaisia, vastanneet todelliseen tarpeeseen ja antaneet esimerkkiä ja oppia niistä mahdollisuuksista, joita tieto- ja viestintätekniikka voi opetukseen tuoda. Koulutusten keskeistä antia on ollut myös yhteistyömallien kehittäminen niin omassa oppilaitoksessa kuin laajemmissakin verkoissa. Yhteistyössä hyvien käytänteiden levittäminen on helpompaa eikä jokaisen tarvitse keksiä pyörää uudestaan.

Arviointi ja palaute keskeisessä roolissa


Kaikista koulutuksista on tehty niin konsortion sisäistä arviointia kuin kerätty palautetta osallistujilta. Sisäinen arviointi kehittää konsortion toimintamalleja ja lisää läpinäkyvyyttä toimijoiden kesken. Osallistujien palaute taas antaa konkretiaa ja suoria vinkkejä koulutusten kehittämiseen.

Alla kaikkien koulutusten laadullisten ja vaikuttavuuden arvioiden keskiarvot:

Open Päivitys- ja LUOTI-koulutusten laadullinen arviointi

Open Päivitys- ja LUOTI-koulutusten vaikuttavuuden arviointi


Positiivisen palautteen voimalla on hyvä jatkaa

Tällä hetkellä teemme Open Päivitys -koulutuksia myös vapaan sivistystyön toimijoille. Nämä koulutukset jatkuvat vuoden 2014 kevääseen saakka.

Olemme myös nyt kevättalvella saaneet positiivisa uutisia Opetushallitukselta, eli jatkamme opettajien ja oppilaitosjohdon koulutuksia myös tulevalla hankekaudella (2013 - 2014) yleissiviställä, ammatillisella ja aikuiskoulutuksen puolella. Oppilaitosjohdon osalta kaikki toimijat ovat tervetulleita.

Jos koulutuksen sisällöt kiinnostavat, kannattaa olla yhteydessä! Suurin osa tähän asti koulutuksiimme osallistuneista suosittelee osallistumista:

Open Päivitys- ja LUOTI-koulutusten suosittelu


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opettajat kertovat kehitystehtävästään: Kokemuksia Eliademyn käyttöönotosta

Kielen opettajalle muutama vinkki...

Pieni tarkistuslista opetuksen tvt-suunnitteluun