Open Päivitys -koulutuksen tuotantoa

Open Päivitys on koulutusten ohella tuottanut runsaasti avoimesti tarjolla olevaa ja CC-lisenssien mukaisesti käytettävää tukiaineistoa. Koulutuksissa esitetyt diasarjat löytyvät Edula-tukipalvelun Mediakirjastosta.

Mediakirjastoon on koottu myös AVO eli Avoimuudesta voimaa oppimisverkostoihin -hankkeen tuottamia sosiaalisen median palveluitten käyttöönoton opasteita, jotka löytyvät myös yhtenäisenä kokoelmana verkosta. AVO-hankkeen opasteissa erityistä on se, että käyttäjät voivat päivittää diasarjoja (diasarjojen dia numero 2 sisältää ohjeen).

Parhaillaan Open Päivittäjät kokoavat yhteen oppimisprosessien ja oppimistehtävien suunnittelun apuvälineitä ja suunnittelumenetelmiä. Dokumenttia pääsee myös rikastamaan, dokumentin alusta löytyy toimintaohjeet.

Koulutuksista on julkaistu didaktisia ideoita kaikkien saataville, nimittäin jokainen kaipaa hyviä esimerkkejä ja tuntumaa, mitä opetusteknologian avulla voisi tehdä. Open Päivitys ei ole luonut uutta erillistä ideoitten julkaisupaikkaa, vaan osallistujat ohjataan käyttämään olemassa olevia: OPH:n Hyvät käytännöt, Osaava-ohjelman Open kortit tai Aalto-yliopiston ja kumppaneiden LeMillin Sisällöt tai Menetelmät. Koulutuksen koordinaatio vie LeMilliin myös kaikki lomakkeella ilmoitetut vinkit, jos osallistujalle tämä on mieluisin tapa.

25.3.13 julkistettujen Opetushallituksen henkilöstökoulutusten rahoitustietojen iloinen viesti oli, että hyvän vastaanoton saanut koulutusmallimme saa jatkoa. Jatkamme samaa avointen sisältöjen rikastamisen ja kokoamisen linjaa. Kättä pidempää opettajille. Virtuaalisesti ja pitkin piuhoja.

Vaikka alku usein on kaaosta ja hämärää, se siitä selkenee!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opettajat kertovat kehitystehtävästään: Kokemuksia Eliademyn käyttöönotosta

Kielen opettajalle muutama vinkki...

Pieni tarkistuslista opetuksen tvt-suunnitteluun