Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on helmikuu, 2013.

Open Päivitys Keuda

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän (Keuda) Open Päivitys käynnistyi tammikuun lopulla 10 osallistujan voimin Järvenpäässä. Keudan kahdessatoista koulutusyksikössä ja oppisopimuskeskuksessa opiskelee noin 7 000 opiskelijaa. Koulutusyksiköt sijaitsevat Järvenpään lisäksi Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Koulutustarjonta on käytännönläheistä ja kattaa kaikki eri koulutusalat. Open Päivityksen osallistujat tulevat yhteensä kuudesta eri toimipisteestä ja melkein jokainen edustaa eri opetusalaa; logistiikasta tietotekniikkaan ja hyvinvoinnista kirjastopalveluihin löytyy laaja kirjo ammattiopetuksen arkea. Kokemusten vaihtoon alojen ja toimipisteiden välillä onkin erinomainen tilaisuus. 
Keudalaisten ryhmää voi kuvata edistykselliseksi tvt:n käyttäjäksi jo alkumetreillä, kuten alkukartoituksen Oma profiilin tuloskin kertoi. Lähes jokaisella on kokemusta verkkoaineistojen tekemisestä omaan opetukseen ja moni on hyödyntänyt mobiiliohjausta harjoittelujaksoilla.…

OpenPäivitys Tredu

Kuva
Tampereella vuoden 2013 alusta yhdistyivät Tampereen ammattioppilaitos TAO ja Pirkanmaan koulutuskonserni –kuntayhtymä PIRKO. Uusi oppilaitos on Tampereen seudun ammattiopisto TREDU. Uusi oppilaitos on todella iso oppilaitos, jossa toimipisteitäkin on noin 20 alueella, joka rajautuu Lempäälästä Oriveden kautta Virroille ja sieltä Ikaalisten kautta takaisin Lempäälään.

OpenPäivitys suunniteltiin PIRKOssa, mutta alkoi siis TREDUssa 25.1.

Koulutuksemme jakautuu seuraaviin teemoihin:
Ohjaan, opetan ja opinPäivitys tähän päivään - opetuskulttuurin murros Miten valitsen, yhdistelen ja viritän järkevän tvt-ympäristönYhdessä enemmän aikaan: vertainen vieressä Etätehtävät jakautuvat kahteen vaiheeseen:
Vaihe 1: teemojen 1-2 aikana orientointia ja suunnitteluaVaihe 2: teemojen 3-4 aikana omaa kokeilua, vertaistyöskentelyä ja jatkojalostamista Koulutus alkoi lähipäivällä 25.1. ja loppuu viimeiseen lähipäivän 19.4. jälkeen sopivasti. Ensimmäisenä päivänä aloitimme oman kehittämisprojektin suunnitte…