Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on elokuu, 2012.

Edulan mobiilikäytön kokeilua

OpenPäivitys koulutuksessa on ryhmä, jossa halutaan käyttää iPadeja. Yhä enemmän muutenkin käytetään tablettikoneita tai sitäkin pienempiä ns. älypuhelimia. Hämeenlinnassa kahden lukion opettajista muodostuva ryhmä on kokeillut jo keväästä alkaen iPadien käyttöä. Aloitimme myös OpenPäivityksessä iPadien käytön osana koulutustarjontaa eli iPad voidaan ottaa välineenä mukaan koulutukseen ja erilaisia asioita pyritään tekemään sillä. Keväällä teimme ja editoimme pieniä videoita iMovie ohjelmalla. iMoviesta löytyy muuten pienet opastevideot Edulan mediakirjaston kautta.

Kokeilin Edula-alustan käyttöä iPadilla (ns. uusi iPad) ja yllätyksekseni se toimii vallan mainiosti. Kaikkea en kokeilussani varmaankaan tullut läpikäyneeksi, mutta kirjautuminen, sivujen katsomiset, keskustelualueet toimivat hyvin. Ensimmäinen pieni jumi tapahtui tekstieditorin käytössä, mutta sekin kuitenkin onnistui kokeilun ja harjoittelun jälkeen. Edulahan on rakennettu moodle2.2-alustalle ja se käyttää TinyMCE-edito…

Hämeenkyröstä rehtori Kari Lähteen kommentit Open päivityksestä

Rehtori Kari Lähde, kommentoi Hämeenkyrössä toteutettua Open päivitys-koulutusta seuraavasti:

"Kivi on laitettu vierimään - ja se vierii...

Yleisesti ottaen koulutus oli erinomaisen laadukas ja järjestetty poikkeuksellisesti koulun tarpeita noudatellen. Normaaleihin koulutuksiin verrattuna Open päivitys-koulutukseen oltiin ykskantaan erittäin tyytyväisiä ja palaute oli pelkästään hyvää. Meidän koulumme on hiljattain rakennettu hyvään kuntoon teknisiltä toiminnoiltaan ja tavoitteena oli saada opettajat samalle tasolle tekniikan/konekannan kanssa. Koulutus laajensi kokonaiskäsitystä ja -näkemystä, miten hyödyntää tietotekniikkaa eri tavoin opetuksessa. Jatkuvan muutoksen keskellä eläminen on joskus turhauttavaa ja tietotulva mahdottoman laajaa. Tämän koulutuksen jälkeen voidaan sanoa, että pelot on voitettu ja turhautuneisuus muuttunut innokkuudeksi uutta tekniikkaa kohtaan. Voimme jatkaa arkea turvallisesti eteenpäin kohti seuraavia Open Päivitys jatkokoulutuksia"

Aurinkoista k…