Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on joulukuu, 2011.

Kielen opettajalle muutama vinkki...

Monilla TVT:n käyttöä aloittelevilla ja aiheesta kiinnostuneilla opettajilla on halu katsoa esimerkkejä ja tapauksia, joissa TVT:aa on käytetty juuri siinä hänen aineessaan. Koko työaika menee varsinaisen työn tekemiseen ja työaika ei riitä uusien mahdollisuuksien katsastamiseen. Mikä avuksi? Joskus saattaa löytyä aikaa, mutta mistä lähteä liikkeelle netin aavan avaruuteen? Helposti se vähä aika kuluu sopivien hakusanojen kokeiluun. Tämä problematiikka ei ole kenellekään helppo.

Halusin itse katsoa mitä löytäisin nettiä selatessani itselle vieraammalla (eli kielten oppimisen) alueella. Käytin useita hakusanoja, mutta esim. kielten opetus, kielen oppiminen, ruotsin kieli oppimateriaali ... jne. Alla on muutamia linkkejä, joita löysin. Muutaman niistä tiesin entuudestaankin. Hyviä paikkoja löytää uusien hankkeiden kuvauksia ovat erilaisten järjestöjen ja sosiaalisen median sivustot. Hankkeiden kuvausten perusteella voi (ehkä) löytää paikan, jonne hanke tuottaa materiaalia. Itselle opett…

Runsauden sarvi – avoimet oppiresurssit

Internet tarjoaa valtaisan määrän hyvää ja laadukasta oppisisältöä, jota voidaan hyödyntää opetuksessa. Laadukkaiden sisältöjen löytäminen on edelleen hieman työlästä. Hyvä apu tulee kuitenkin kollegaverkostoilta. Vinkkejä jaetaan ja kysyvää autetaan.

Eilisessä Open Päivityksen lähikoulutuksessa avasin hieman tuota runsaudensarvea. Tiedätkö sinä lisää aarteita? Editoi esitystä ja lisää oma löytösi mukaan. Editointi on avoinna ilman kirjautumista.

Mitä opettaja tekee Skypellä?

Kuva
Open Päivityksen koulutuksessa olemme kokeilleet Skypen käyttöä.  Skype on laajalti tunnettu nettiviestintäpalvelu, jolla voi maksutta mm. soittaa ääni- ja näköpuheluita, chattäillä, lähettää tiedostoja ja jakaa oman näytön. Puheyhteyden ja chatin voi avata pienelle ryhmälle. Maksullisilla lisäpalveluilla saa esimerkiksi mahdollisuuden soittaa tavallisiin puhelimiin, puhelinvastaajan, paikallispuheluita ulkomaisiin lanka- ja kännykkänumeroihin, monenkeskisiä näköpuheluita.

Skype on alkujaan ruotsalais-tanskalais-virolaisen yhteistyöryhmän tuotos (ks. tarkemmin Wikipediasta). Syntyvuosi oli 2003, myytiin eBaylle 2005 ja sen omistuksesta tänä vuonna Microsoftille.

Miten Skypeä voisi opetuspuolella käyttää? Open Päivityksen kurssipalautteessa eräs alakoulun opettaja pohti, ettei hänen työssään ole juurikaan Skypen tarvetta. Palaute herätti minut kirjoittamaan aiheesta. Julkaisen tämän saman tekstin myös omassa blogissani.

Koulussa Skypestä voi olla hyötyä muun muassa:
etäohjauksessa ja e…

Open Päivityksen virtuaalipostikortti kiittää kuluneesta vuodesta!